Gratis verzending vanaf €49 binnen Nederland

De kieskeurige eter

29-10-2021

Komt het weleens voor dat je hond zijn/haar eten laten staan of zelfs de snuit optrekt bij het zien van het voer? 

Hieronder vind je enkele trucjes om je hond beter te laten eten:

Wissel van vleessoort 

Soms kan een ander smaakje helpen om het voer weer interessant te maken. Je hoeft dan niet over te stappen naar andere soort brokken, vaak worden dezelfde brokken in verschillende vleessoorten aangeboden. 

Voeg een olie of vet supplement toe 

Supplementen zoals zalmolie, sardine olie of schapenvet, bevatten veel vitamines en omega 3. Het verhoogt het immuunsysteem, geeft een gezonde en zacht vacht en stimuleert de darmflora. Daarnaast geeft het een heerlijk extra smaakje toe aan de maaltijd. (Klik hier voor ons aanbod in supplementen)

Maak er een zoekspelletje van

Zorg voor wat interactie door de hond het voer te laten zoeken met de neus. Zie dit leuke filmpje van Loef ;-) Ook een goede tip voor de gulzige eter!

Doe er een scheutje water bij

Door wat handwarm (niet heet!!) water toe te voegen, ontstaat er een lekker sausje. Ook een goede manier om ervoor te zorgen dat de hond voldoende of extra water binnenkrijgt. 

Verplaats de voedingsbak

Te veel afleiding zoals lawaai of drukte kan er toe leiden dat de hond slechter gaat eten. Zet de bak met eten dan in een ruimte waar de hond in alle rust en zonder andere gegadigden in de buurt (onze katten zijn gek op hondenbrokken) kan eten. 

Wat wij niet aanraden:

  • Het forceren van het eten aan je hond. Willen ze niet verder eten? Haal dan gewoon het eten weg en geef het pas weer bij het volgende eetmoment;
  • Voer vervangen door snacks. Een hond kan makkelijk enkele maaltijden overslaan. Ga geen overmatig snacks geven, zodat ‘ie toch nog wat binnenkrijgt. Ze zijn alleen bedoeld als aanvulling. Je kunt wel proberen de voer als snoepjes/beloning te geven;
  • Je eigen eten geven. Geef je hond alleen hondenvoer en liever geen restjes van je eigen eten. Dit kan het probleem alleen maar verergeren en zorgen dat de hond zijn eigen eten helemaal niet meer lust. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op Dogguardian.nl of wil je geen enkele blogartikel missen? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief ↘️

Naar boven }